Wie zijn we?

Wij zijn Miranda en Silke. 2 kattenmama’s die beide hun hart hebben verloren aan de zwerfkatjes.

In 2019 startte ik, Silke, ‘Zwerfkatjes Oudenburg’ op alsook was ik vrijwilligster voor ‘Zwerfkatjes Gistel’ én opvangmama voor ‘Zwerfkatjes Middelkerke’.

En ik, Miranda, ben steeds opvangmama geweest voor ‘Zwerfkatjes Koekelare’ en heb daar volledig mijn hart verloren aan zwervertjes om ze de kans te geven die ze allemaal verdienen.

Het doel van Zwerfkatjes Oudenburg was: zwerfkatten vangen, bij de dierenarts laten castreren of steriliseren, en vervolgens weer uitzetten op de plaats waar ze werden aangetroffen. Voor nog te socialiseren kittens werd een thuis gezocht. Al snel mondde het initiatief uit tot een succes. Om katten een nieuwe thuis te bieden, werkten we met verschillende asielen samen. Maar relatief dichtbij een asiel vinden dat niet enkel kittens opving, is moeilijk. Er was dus de nood om in eigen stad een asiel te hebben.

Doordat we deze passie samen delen, hebben wij besloten om de grote sprong te maken en een kattenasiel op te starten. Miranda kwam al snel met de naam ‘All4Cats’. Silke ontwierp het logo met de quote “wij dragen de katjes op onze handen”. De volgende stap in ons verhaal was de constructie van ons asiel. We richtten een systeemcontainer in bij een loods in de Blekerijstraat 15A in Westkerke. Hier hebben we zes benches en twee quarantainekamers. In die laatste worden de dieren tien dagen in afzondering gehouden alvorens in de open ruimte te laten. Wij hopen dan ook en zullen er alles aan doen om de komende jaren vele katjes te kunnen redden en te kunnen helpen aan hun gouden mandje.